ALU DRVO

Drvo je oduvek bilo simbol domaćeg ognjišta, prirode, tradicije i topline doma. Aluminijum važi  za lagan ali snažan i izdržljiv materijal.  Šta ćemo dobiti ako spojimo toplinu kolibe sa snagom avionskog krila?
Profesionalan pristup radu kao i visok nivo kvaliteta zajedno sa konstantnom težnjom ka razvoju i iznad svega željom da izađemo u susret našim klijentima rezultirala je da u svoju proizvodnju uvedemo vrhunsku građevinsku stolariju u kombinaciji aluminijum-drvo. Spoljna strana prozora izrađena je od visoko kvalitetnog aluminijuma otpornog na atmosferske uticaje, dok je unutrašnja strana prozora izrađena od drveta koji vašem prozoru daje toplinu i tradicionalnu lepotu.

Aluminijum je noseći deo i time je ovaj prozor zadržao sve kvalitete klasičnog aluminijumskog prozora u pogledu osnovne konstrukcije a drvena ,,obloga“ sa unutrašnje strane učinila ga je nezaobilaznim za većinu rešenja u oblasti industrijskog dizajna.

Aluminijum-drvo profil koristi se za izradu prozora i vrata kako u stambenim, tako I u poslovnim objektima. Ovaj profil se pokazao kao dobro rešenje za balkonska vrata i sve vrste prozora. Ovaj luksuzni proizvod je spoj najboljih karakteristika aluminijuma i drveta, samim tim pruža -sigurnost, čvrstinu, ali i prirodnu teksturu. Toplina drveta ostavlja utisak prijatnosti u domu, dok je aluminijum sa spoljašnje strane lako održiv, a uz to pruža i odličnu izolaciju. Vezu izmedju ova dva elementa čine specijalne spojnice koje ne prenose naprezanja do kojih dolazi usled širenja i skupljanja materijala. Vrsta drveta i boja bajca može se uskladjivati prema vašem enterijeru (parketu, nameštaju, unutrašnjoj drvenariji i sl.) Aluminijumski deo prozora na koji se boja nanosi plastifikacijom ili eloksažom, boji se iz RAL karte po želji klijenta, a takodje može biti plastificiran u raznim nijansama teksture drveta kao i posebnim efektima plastifikacije (mat, sjajno, reljefno i sl.). Izborom kvalitetnog prozora, moguće je uštedeti 60% energije.