Aluminijum

Kada je potrebna lagana konstrukcija, čvrstoća i postojanost i kada je reč o zastakljivanju većih površina, aluminijumska stolarija postavlja se na prvo mesto. Kod aluminijuma možete očekivati samo perfekciju i savršenstvo, visoke termoizolacione sposobnosti i visok stepen završne obrade.

Nekoliko različitih boja, uz jasne i oštre linije, svakom objektu će dati potrebnu dozu luksuza sa naznakom na moderno. Aluminijumski prozori i vrata, Vaš pogled u svet! Aluminijumski prozori su važan i kreativan deo fasade, svojom veličinom i oblikom određuju izgled objekta. Ubrajaju se u najzahtevnije građevinske elemente, daju ton arhitekturi, mogu povećati ali i smanjiti materijalnu vrednost objekta.

Prozor kao funkcionalan elemenat mora da nam omogući kvalitetno prozračivanje, dovoljno prirodne svetlosti u prostoru, te da se osećamo sastavnim ali i zaštićenim delom okoline koja nas okružuje. Čvrstoća aluminijuma i njegova postojanost osiguravaju kvalitet prozora koji ne zahteva posebna održavanja, kao takvi, aluminijumski prozori su našli primenu u gotovo svim prostorima i objektima.

Kvalitetan aluminijumski prozor pouzdano štiti od buke, hladnoće i topline, a komorni sistem garantuje prekinuti termo most koji sa termoizolacionim staklom stvara prozor visokokvalitetnih izolacionih performansi. Ukoliko želite prozore koje je moguće dobiti u gotovo bilo kojim dimenzijama, modernih, ravnih i glatkih linija, u boji po izboru tada je aluminijumski prozor pravo rešenje za Vas. Aluminijumska stolarija može biti izrađena od plastificiranih ili eloksiranih profila sa prekinutim termo mostom ili bez termo mosta tzv. „hladnog profila“.

Sistemi sa prekinutim termo mostom koriste se na objektima koji zahtevaju visoku toplotnu izolaciju. Sistemi bez prekinutog termo mosta koriste se za izradu unutrašnjih elemenata, temperaturno podjednako tretiranih sa spoljašnje i unutrašnje strane kao i za tipove objekata gde termo izolacija profila nije bitna karakteristika kao npr. proizvodne hale, stakleni izlozi i sl.